Prodaja v poslovalnici

Obišči nas na cenilnem mestu na Miklošičevi cesti 30 v Ljubljani in s seboj prinesi rabljene predmete, ki jih želiš prodati. Vse predmete bomo brezplačno pregledali ter skupaj določili, kateri predmeti so primerni za prodajo na Rabljeno.net.

V komisijsko prodajo sprejemamo praktično vse lepo ohranjene in tržno zanimive predmete.


Ne sprejemamo pa predmetov, ki imajo zelo nizko poprodajno vrednost oziroma za katere smatramo, da so neprimerni za nadaljnjo prodajo.

5 korakov za prodajo na Rabljeno.net

PRVI KORAK

INTERES ZA PRODAJO

Prišli ste do situacije, ko razmišljate o prodaji zlatnine, umetnine, telefona, kolesa ali nečesa drugega. Pišite nam preko spodnjega informativnega obrazca ali pa nam pošljite elektronsko sporočilo na info@rabljeno.net, lahko pa nas kar pokličete na 041 350 527 in z veseljem vam bomo pomagali.

Možen pa je tudi takojšnji obisk našega cenilnega mesta na Miklošičevi cesti 30 v Ljubljani. Predhodna najava obiska ni potrebna.

Odprto imamo vsak delovni dan od 9:00 do 17:00 ure. Ob sobotah, nedeljah in praznikih smo zaprti!

Kontakt

DRUGI KORAK

INFORMATIVNI PREGLED

Ob vašem obisku vse prinešene  predmete brezplačno pregledamo in skupaj z vami določimo, kateri predmeti so primerni za nadaljno prodajo.

Omejitev prodaje: V prodajo sprejemamo lepo ohranjene in tržno zanimive predmete. Pridržujemo si pravico, da določene predmete zavrnemo, v kolikor presodimo, da zaradi slabega stanja niso primerni za nadaljno prodajo.

TRETJI KORAK

DOLOČITEV CENE

Predmetom, ki jih bomo ponudili v komisijsko prodajo, je potrebno določiti ceno. To določimo skupaj z vami.

ČETRTI KORAK

PODPIS POGODBE IN PRODAJA

Po dogovoru glede prodajne cene, sklenemo komisijsko pogodbo o prodaji vaših predmetov. Takoj po podpisu pogodbe pričnemo s prodajo in obveščanjem potencialnih kupcev. Vaše predmete bomo uredili, poslikali in objavili na spletni strani Rabljeno.net, kakor tudi na drugih digitalnih medijih ter promocijskih kanalih. 

Za določene predmete lahko uredimo tudi zasebno prodajo, zaupno prodajo ali dražbo.

PETI KORAK

IZPLAČILO

Po uspešno izvedeni prodaji vam v roku 31 dni izplačamo kupnino, zmanjšano za dogovorjeno provizijo, na vaš TRR. Izplačilo se izplača po 1 mesecu zaradi možnosti uveljavljanja morebitne garancije za stvarne napake, ki je kupcu na voljo prvih 30 dni. Ob izplačilu boste na svoj e­lektronski naslov prejeli vso dokumentacijo s kopijo originalnega davčno potrjenega računa, ki ga izdamo kupcu, kopijo izpiska priliva na naš TRR ter kopijo izpiska vašega izplačila na TRR.

Provizije od prodaje

15 % za predmete do 1.000 EUR
10 % za predmete od 1.000 do 3.000 EUR
5% za predmete od 3.000 do 5.000 EUR
Po dogovoru za predmete nad 5.000 EUR

V provizijo so všteti vsi stroški in storitve: prevzem predmetov, obravnava in cenitev, fotografiranje in obdelava fotografij, vnos v informacijski sistem in objava, marketing, prodaja, provizije kreditnih kartic, pakiranje, zaposleni in strokovni sodelavci, poslovni prostori, razvoj digitalne platforme, stroški poslovanja, bančni stroški, zavarovanje, davki in ostalo.

TI KOMISIJSKA PRODAJA NE USTREZA IN BI ŽELEL TAKOJŠNJI ODKUP?

V kolikor bi predmete želel/a prodati takoj, omogočamo tudi takojšen odkup predmetov.


Odkupne cena je v teh primerih seveda nekoliko nižja, kot če bi predmete prodajali v komisijski prodaji, saj s takojšnjim odkupom nase prevzemamo likvidnosti in finančni rizik, da se predmeti ne prodajo, hkrati pa narastejo stroški zavarovanja in skladiščenja, zato je v ponujeno ceno všteto tudi naše tveganje.

Kontaktiraj nas